yamahasynth.com forums

This is the place to talk about all things related to Yamaha Synthesizers!
  1. bangelos@yamaha.com
  2. Soundmondo
  3. Friday, 09 June 2017
Hello Soundmondo community:

We are doing our best to resolve issues with Soundmondo.

If you are having issues we will need the following information:

- Your platform and OS version (like "MacOS Sierra 10.12.5";)
- The version of the Chrome browser you are using (located under Chrome/About Google Chrome-something like "Version 58.0.3029.110 (64-bit)"

Remember: In order to save and sync your reface to soundmondo you must first create an account and log in.

Please provide as much detail beyond "soundmondo isn't working. I can't login". We need as much detail as possible.

Thanks for your patience and rest assured we are working on it.
Responses (26)
sven Accepted Answer Pending Moderation
-Win7 Home Premium 64bit
-Chrome: Version 59.0.3071.86 (Offizieller Build) (64-Bit)
-Yes i have an account
-It´s not possible to send sounds to the reface CS
-Reface is connected with an USB Cable
-Soundmondo shows "connected"
-it´s possible to create sounds and the Faders in chrome notice the movements from the reface CS
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 1
josh Accepted Answer Pending Moderation
Cannot sync my reface DX. Hit sync button and it just loads the save voice fields, no synth.
OSX El Capitan 10.11.6
Chrome: Version 58.0.3029.110 (64-bit)
Created Soundmondo account, registered and logged in.
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 2
bangelos@yamaha.com Accepted Answer Pending Moderation
Yamaha
Have you tried clearing the cache in Chrome? Under Chrome/About Google Chrome/Settings/Advanced/Privacy and Security/Clear Browsing Data. You can choose the elements you want to clear. Try clearing your cache and try again. This has helped some users. Thank you for the feedback.
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 3
mark Accepted Answer Pending Moderation
Win 10 64-bit
Chrome Version 59.0.3071.86 (Official Build) (64-bit)
I do have a Soundmondo account and have been logged in.

My Reface CS shows as connected on the Soundmondo site, but when I browse to a sound and try to sync it, it goes to the save sound page.

When I tried the workaround (Flip an experimental flag at chrome://flags/#use-winrt-midi-api to Enabled) the Reface would only show as Disconnected.
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 4
sven Accepted Answer Pending Moderation
I tried this:

Have you tried clearing the cache in Chrome? Under Chrome/About Google Chrome/Settings/Advanced/Privacy and Security/Clear Browsing Data.

Nothing changed!
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 5
damian Accepted Answer Pending Moderation
My DX is directly connected via USB to my Mac Pro running MacOS Sierra (10.12.5) and I am using the latest Chrome version (60.0.3112.78 (64-bit)). The site recognizes my DX after allowing Chrome to use my MIDI devices, but I can't sync or create any sounds. When I click sync I'm also directed to the "create a voice" page and when creating a voice nothing happens after clicking save.
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 6
gustav Accepted Answer Pending Moderation
Hey guys, currently on MacOS Sierra (10.12.5) and the latest Chrome version (60.0.3112.101) (64-bit). I have my CS connected with usb-cable and Soundmondo recognizes my synth but i Can't sync any sounds or create any sounds. The picture of my Synth isn't showed on the top of the page when creating a sound. Please resolve this issue as I believe it is a good reason for my many people bought the synths in the first place. Good Luck
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 7
Amy Nedoss Accepted Answer Pending Moderation
Yamaha
First - we really, really apologize for the inconsistency that Soundmondo has required its users to endure recently. Soundmondo is built for you, and when the users suffer - there are obviously no winners involved. There's been some 'under the hood' issues due to a variety of things, but as of this week - we have a dedicated team ensuring these issues get addressed, and moving forward - we'll be dedicating more resources to making Soundmondo the absolute best tool it can be. We'll update you ASAP on when these issues have been resolved. Once again - thanks for letting us know, and also once again - we're extremely sorry for the frustration. We'll do our best to make this right.

Amy - Community Coordinator
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 8
alexander Accepted Answer Pending Moderation
Currently on MacOS Sierra, I have created an account, registered my Reface DX, Everything is synced to my computer being a iMac. The green light on Soundmondo in Chrome is lit. And I even updated my Refaces software from 1.01 to 1.30 it all worked well. But can't browse or save sounds on to soundmondo. It just doesn't give me access to any of that fun stuff I wanted to do. :(
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 9
CassieDennis Accepted Answer Pending Moderation
Yamaha
Hi Everyone,

We've made some adjustments and tested - and Soundmondo appears to be back on track based on those changes. Please clear your cache on Chrome and try it out. We appreciate your patience and help! If you continue to run into issues, please let us know.

All the best,

Cassie
Community Team
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 10
Martin Accepted Answer Pending Moderation
Linux Fedora 27,
Chrome browser Version 63.0.3239.84 (Officiële build) (64-bits)

My Reface DX editor screen llooks scrambed.
Hasn't always been like this. What' s wrong here? See attached screenshot
Attachments (1)
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 11
Amy Nedoss Accepted Answer Pending Moderation
Yamaha
@Martin,

We aren't able to reproduce your same issue, but we've escalated your issue for additional testing. We will let you know when we have more information to share.

Thank you for your continued participation in the forum.

Best,

Amy - Community Team
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 12
kevin Accepted Answer Pending Moderation
I am having the same issues as Martin. Same version of Chrome but on Windows 7. It was working ok last week so browser update issue?
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 13
mikael Accepted Answer Pending Moderation
Same issue as Martin above.
Chrome: Version 63.0.3239.108 (Official Build) (64-bit) - Ubuntu Linux
I see the same on Windows 10 and actually also on Android.

Just bought the Reface DX and one of the factors where the ability to have a library off the instrument.
I should of course have researched more and not just trusted your sales material,
but it was hard to check because the site only allow access to create when hardware is attached.
And now after trying to find a solution I find that the soundmondo site have been not working for the better part of the past year or more?

I like the hardware, please do not make me regret going for Yamaha because the tool so use it are badly supported and neglected.
At least release the source for the tools and firmware to allow us to do a community tool if you are already abandoning the reface product line.

p.s. Let me know if you need more screenshots.. Also note that there are connection errors on your fonts.com css url..

Maybe all your developers should clear THEIR cache so they are not using a cached version of a missing resource and therefore cannot reproduce the issue?

Might be nothing but this is the url that get a 404 on the create page. It could be messing up things..
https://fast.fonts.com/cssapi/7383542a-c0c5-436c-90e2-e83f946b216b.css



Regards.
Mikael.
Attachments (1)
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 14
mikael Accepted Answer Pending Moderation
Update. I was able to get it running on an old version of chrome on OSX
This version works.:
Version 61.0.3163.100 (Official Build) (64-bit)

Updating Chrome to latest version produce the same garbled screen as Martin and I have shared above. (On Linux, Mac and Windows.)
This version do not work:
Version 63.0.3239.108 (Official Build) (64-bit)

Which version did you use to verify soundmondo? and did you clear your cache?
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 15
Martin Accepted Answer Pending Moderation
mikael wrote:
Just bought the Reface DX and one of the factors where the ability to have a library off the instrument.
I should of course have researched more and not just trusted your sales material,
but it was hard to check because the site only allow access to create when hardware is attached.


You can download most of the usercreated Reface patches from the Soundmondo website as offline SysEx files from my pseudo-mirror website:
soundmondo.martintarenskeen.nl

No connected Reface DX needed, you can use any webbrowser, just download.

For offline editing you can use Ctrlr and my Reface DX Panel for Ctrlr.

I am working on new editors for Reface CS, CP, and CP.

Still, I hope Yamaha will fix the problems with the Yamaha website soon. AND I hope more browsers will support the Web-MIDI API in the near future.
Which reminds me: The Opera browser does. Web_MIDI is supported on Opera browsers. I will try soundmondo on an Opera browser, and report back.

Edit: I just installed the latest stable version of the Opera browser, desktop edition, and Soundmondo works perfectly. So if you are having Chrome browser problems try installing Opera. The problem is maybe is not Yamaha's fault. The Chrome developers should fix this, but theYamaha Soundmondo developers might want to help them.
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 16
mikael Accepted Answer Pending Moderation
Martin wrote:

You can download most of the usercreated Reface patches from the Soundmondo website as offline SysEx files from my pseudo-mirror website:
soundmondo.martintarenskeen.nl

No connected Reface DX needed, you can use any webbrowser, just download.

For offline editing you can use Ctrlr and my Reface DX Panel for Ctrlr.


Oh.. This is great. This is just what I needed. And also thanks for converting all the legacy patches to reface DX.
I was worried I would end up being stuck with the 32 existing patches on the reface DX and no way to load other without the soundmondo website.
With your creations above the reface DX suddenly is a lot more interesting. Thanks!!

p.s. thanks for checking opera. Until now I've been running a frozen backlevel version of chrome (v.62) which work with soundmondo.
Running a current version of opera is a lot easier.

Regards.
Mikael
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 17
michel Accepted Answer Pending Moderation
I got the same issue running Chrome 63 on Windows 8.1 or Chromium 63 on Linux Mint 18.3. Fortunately I own another computer with Chromium 59 on Linux Fedora 24 where soundmondo works.
Regards,
Michel
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 18
Martin Accepted Answer Pending Moderation
michel wrote:

I got the same issue running Chrome 63 on Windows 8.1 or Chromium 63 on Linux Mint 18.3. Fortunately I own another computer with Chromium 59 on Linux Fedora 24 where soundmondo works.
Regards,
Michel


Have you tried Opera as alternative browser? Works here, both on Windows and Linux.

I hope one day Mozilla (firefox), Microsoft, and Apple browsers will support the WebMIDI API also... I am not a big Chrome fan.
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 19
rimas Accepted Answer Pending Moderation
Hello,

I am using mac OS 10.12.6, and Chrome Version 63.0.3239.108 (Official Build) (64-bit).

I have a reface CS with the latest firmware installed.

Soundmondo and chrome work great when I use a USB cable, however, I can not get soundmondo and chrome to work with the MD-BT01. This would be ideal, and is part of the reason I purchased the MD-BT01.

Please keep us posted. Thank you!
  1. more than a month ago
  2. Soundmondo
  3. # 20
  • Page :
  • 1
  • 2


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.
2018 © Yamaha Corporation of America and Yamaha Corporation. All rights reserved.